søndag 22. mars 2009

Bæsj og reality

Det lukter dritt av realityseriane som rullar over fleire fjernsynskanalar for tida. Ein av desse som verkeleg luktar drit av er Paradise Hotel.
Ja, eg har funne eit bilde frå drittfjernsynsserien på nettet. Og eg har stole det.
Paradise hotel er som ekstremversjonen av Big Brother. Her er det om å gjera å ligga mest mogleg med kvarandre. Det er å kasta drit rake vegen inn i hovudet på folk. Dette seier sjølvsagt like mykje om folka som ser på dette, såvel som produsentar og framsyningskanalane. Eg vil samanlikna ein episode med Paradise Hotel med å la nokon drita ein i andletet og liggar der ein time med kabelen frå auge til auge. Ja, eg veit det er ekkelt, men det er jaggu desse fjernsynsgriseria òg. Det er faktisk så mykje truverd og kreditt eg gjev desse programma.

Når ein ser på kven som er med òg, så gjer det heile idiotien total. IQ-en til desse blondinene og desse brautande muskelbuntane til saman hadde gjort ein senil gullfisk til professor. Eg seier dette fordi eg ikkje kan unngå å detta innom desse programma på min veg frå NRK til Discovery Channel. Nokre sekund før fingrane mine har rukke å trykka seg vidare er nok til at eg føler meg dårleg, som om eg brått får akutt diarè. Ein gong så låste RiksTV-boksen seg då eg prøvde å zappa meg hurtig forbi. Det gav meg tre minutt med ufriviljug Ungkaren-kikking, og sjølv om eg brakk meg og snudde meg vekk, så var det for seint. Eg var allereie befengt med ungkaren, med sitt kartongtryne, siklande på alle damene som kastar seg etter han for å vinna gunsten til denne «hingsten» (legg merke til ironiens hermeteikn).

TVNorge har òg prøvd å overgå sine konkurrentar i kvalme program. Eg har høyrt om eitt program der folk vert utsett for lygndetektor, for så å verta plassert framføre kameraer, familie og ein utspørrande programleiar. Der må ein svara på om ein er kåt på alt frå hestar til fiskepuddingen til svigermor. Idiotane som deltek i dette, vinn ein pengesum om dei svarar «rett». Altså må ein ut med sanninga om ein er kåt på små hamster innpakka i tape. Dette er det me ser på mine vyrde lesarar.

...oj, så må eg ikkje gløyma den verste realityserien av dei alle. Nyhendene. Her får me servert sex, drap og narkoTIka i beste sendetid. Enkelt, dobbelt og trippeltdrap om kvarandre. Narkobaronar på rømmen og psykriatiske pasientar med tre liv på samvitet. Etterpå får me smilande vèrdamer med sine fingre over Noreg, før me fullfører kvalmen med flott sports-journalistikk med superlativer som får Børge Lillelien til å snu seg i grava.

1 kommentar:

  1. Analogien mellom reality og bæsj i øynene er treffende, og på sin plass! Jeg er blant dem som systematisk styrer unna reality fordi det forsøpler meg mentalt, så jeg vet muligens ikke helt hva jeg snakker om. Men hvis denne realityen er så smekkfull av sex, så er det kanskje bare en ny måte å kamuflere at fjernsynskanalene er storkåte på å få sende porno. Kanskje dette er en slags mykposno innpakket i en "uskyldig" reality? (Du så de ironiske hermetegnene?:) Kanskje er dette rett og slett en sak for medietilsynet?

    SvarSlett